ON TIME Transport

Maritieme Survey door ON TIME

Bij de term maritieme survey denken we meteen aan inspectie van schepen maar ook de inspectie van hun lading valt onder deze term. Of de lading nog aan boord moet, al aan boord is of van het schip gelost werd, het ON TIME Kaai-team specialiseert zich in dit soort goedereninspecties.

Maar niet elke inspectie is hetzelfde, er bestaan namelijk verschillende soorten surveys:

 • Telling: Bij een telling gaat de ON TIME kaai-expediteur samen met de douane inspecteren of aanwezige goederen in een magazijn of op kade volledig overeen komen met de meegeleverde documenten zoals paklijsten en facturen.
 • Survey bij lading: Hierbij wordt er bijstand geboden bij laden van bulkgoederen op een zeeschip. Een expediteur zal er op toe kijken dat er geen schade aan de goederen komt, dat alles conform geladen wordt. Heel het proces wordt gedocumenteerd met foto’s die doorgestuurd worden naar de klant.
 • Survey bij lossing: Identiek aan de survey bij lading maar dan bij het lossen van de bulkgoederen. Ook hier zal de kaai-expediteur heel het proces opvolgen en nodige foto’s nemen voor de klant.
 • Staalname op schip: Bij dit soort survey gaat een expediteur stalen halen aan boord van het schip. Genomen stalen worden dan naar een labo gebracht.
 • Survey bij schade container: Het gebeurt wel eens dat een container met goederen beschadigd raakt en ook dan komen ON TIME experten bijstand verlenen. In dit geval zullen zij er op toezien dat alle goederen worden overgeladen van een beschadigde container naar een nieuwe container.  Nadien wordt nieuwe containernummer doorgegeven aan klant samen met het nieuwe zegelnummer.

Waarom gebruik maken van de diensten van ON TIME en niet gewoon uw eigen medewerker er op uit sturen om alles in het oog te houden? Niet enkel kennen onze professionals de haven binnenste buiten, ze beschikken ook over de nodige kennis, waardoor ze precies weten waar aandacht aan besteed moet worden, wat kan en mag. Net zoals uw eigen medewerker wellicht maar die kan u ongetwijfeld efficiënter inzetten voor het behartigen van de kernactiviteiten van uw bedrijf. Bovendien kunt u rekenen op de continuïteit en gedrevenheid van het ganse ON TIME Kaai-team, een centrale digitale opvolging en on- the-spot rapportering.

Wenst u een slimme oplossing en de juiste know-how voor uw survey controles? Kies dan voor de ON TIME expertise en voer uw surveys met kwaliteit uit!

Vraag vandaag nog een op maat gemaakte offerte.

  [textarea* your-message 40x10 placeholder "Laat ons hier weten waarvoor u onze diensten eventueel zou willen gebruiekn.]

  Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Algemene voorwaarden zijn van kracht.

  Dit nieuws delen?