‘Ship-from-Store’ duurzame en snellere leveringen

Slimme logistiek: van lokale bestelling naar lokale leveringen

Waarom zouden online bestellingen moeten klaargemaakt worden in een magazijn (in het buitenland) om dan geleverd te worden aan consumenten in de stad? Terwijl dezelfde producten misschien ook beschikbaar zijn in de plaatselijke winkel.

Hierbij een goed voorbeeld van hoe het anders kan:

Samen met Storeshippers zorgt ON TIME Logistics voor een duurzame logistieke oplossing voor een internationale keten die verzorgingsproducten verkoopt.

Wanneer een consument een online bestelling plaatst, wordt gekeken of de goederen beschikbaar zijn in een winkel van de keten in de buurt. Als dat zo is, wordt het pakket in de winkel klaargemaakt. Rond 17u haalt ON TIME koerier de pakketten op en levert ze nog dezelfde avond voor 20u bij de consument. Indien het product niet beschikbaar is, of er geen winkel in de buurt is, wordt de levering alsnog centraal klaargemaakt en verstuurd.

Een bijkomend voordeel van deze manier van distributie is dat er kan bespaard worden op verpakking. De goederen moeten niet langs verschillende geautomatiseerde sorteerinstallaties lopen. De verpakking moet dus minder beschermen tegen samendrukkingen en overgangen van transportbanden. In een distributie van winkel naar consument kunnen zaken verpakt worden in een zak. Goed voor het milieu en voor de portemonnee.


Daarbovenop gebeurt transport in de in de stadskernen op een duurzame manier met cargo-fietsen en CNG wagens.

Dat noemen we slimme logistiek, en de e-commerce logistiek van de toekomst. Er worden immers minder kilometers gereden, de gereden kilometers zijn duurzaam én de consument heeft in vele gevallen een snellere levering. Bovendien steunen we op deze manier onze lokale economie.
Bent u zelf ook op zoek naar oplossingen voor een slimme distributie? Neem dan snel contact op met ons en ontdek alle lokale en internationale logistieke oplossingen voor elke type business.

Verstuur uw aanvraag

    [textarea* your-message 40x10 placeholder "Laat ons hier weten waarvoor u onze diensten eventueel zou willen gebruiekn.]

    Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Algemene voorwaarden zijn van kracht.